Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Körmök áplásáról

2012.01.09

A szép köröm titka a változatos, vitamindús táplálkozáson, az elegendő folyadékbevitelen és néhány apró szabály betartásán kívül – mint pl. ne rágjuk a körmünket, ne tépjük és ne vágjuk a körömágy bőrét – a gondos ápolás.

A töredezett körmök, barázdák, fehér csíkok gyakran fehérje-, kalcium- vagy magnéziumhiány jelei. A hosszanti berepedezések hormonzavarra utalhatnak.
A keresztirányú barázdák nemritkán betegség vagy helytelen manikűr után keletkeznek.
A kifakult körmök rossz vérkeringésre utalnak.
Az egészséges körmök nedvességtartalma 15-18%. Ha ez túl magas, a köröm homályos és puha lesz .
Tipp: újra megerősödnek, ha kovaföld- vagy zselatinkapszulát szed, körömerősítőt használ.

A nők 20 százalékának problémája a töredező, érdes köröm. Ennek kezelésében a körömápoló krémek vagy lakkok segíthetnek.

Rengeteg körömápló lakk közül lehet választani.Iyenek például a Miss sporty körömnövekedést segítő és erősítő lakkja.Drogériában kapható, 700 Ft körül van.

1724658.jpg


Körmeinken a repedések, foltok általában vitaminhiányt jeleznek, erre a legjobb megoldást a körömerősítő vitamintabletták jelentik. A körömápolás első lépéseként áztassuk körmeinket pár percre meleg vízbe.Adjunk pár csepp citromlevet is a vízhez, a citrom puhítja a bőrt. Itassuk le kezünkről a vizet, és tologassuk vissza a körömágy bőrét az erre használatos pálcikával. Kaphatók olyan krémek, zselék, melyek segítségével a körömágyon lévő felesleges bőrke könnyedén eltávolítható. Soha ne vágjuk le kisollóval, mert begyulladhat a körömágy. Körmeinket se vágjuk, inkább csak reszeljük a kívánt formára. Ügyeljünk arra, hogy mindig csak egy irányba, kívülről befelé reszeljünk, ellenkező esetben körmünk meggyöngül.

 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.